• Slide 1

  Djevojka s galebom

 • Slide 3

  Koncertna dvorana - GERVAIS

 • Slide 4

  Koncertna dvorana - GERVAIS

 • Slide 5

  Panorama - Rijeka

   

 • Slide 6

  Riječki korzo

   

 • Slide 7

  Riječki korzo - karneval

   

 • Slide 8

  Hotel Uvala Scott
  Kraljevica

   

 • Slide 9

  Bakar

   

banner

brosuraPreuzmite festivalsku brošuru 2016.

Pozivnica

Poštovani seniorski i omladinski orkestri Istre i Kvarnera,

Pozivamo Vas na 9. međunarodni festival puhačkih orkestara „Mitteleuropa Blasmusikfest 2018 " koje će se održati od 26. 04. - 29. 04. 2018 u Opatiji. u novo otvorenoj koncertnoj dvorani Drago Gervais a u gradu Rijeci u petak (27.04.) u 18 sati biti će održana svečana parada puhačkih orkestra i zajedničko sviranje triju kompozicija na riječkom korzu. Ukoliko se ne želite natjecati možete doći slobodno sudjelovati na svečanoj paradu orkestara i njihovom zajedničkom muziciranje na riječkom korzu. Po prijavi šaljemo vam tri obavezno kompozicije za zajedničko muziciranje orkestara. Svi puhački orkestri i njihovi pratitelji iz daljih mjesta Hrvatske i inozemstva bit će smješteni u hotelu Uvala Scott u Kraljevici, 4 km od zračne luke Rijeka.

Cilj međunarodnog natjecanja je povećanje kvalitete amaterskog rada, razvijanje međusobne suradnje puhačkih orkestara i popularizacija puhačke glazbe u Hrvatskoj i regiji srednje Europe i šire. Orkestri iz drugih dijelova svijeta također se mogu prijaviti na natječaj.
Orkestri će se natjecati u tri kategorije seniora (A, B, C) i dvije kategorije mladih (D i E) prema stupnju težine izvedbe.

Program Mitteleurope Blasmusikfest 2018

Program festivala se sastoji iz tri dijela:

 1. Natjecateljski dio (u tri seniorske kategorije i dvije omladinske kategorije) održava se u subotu (28.04) u koncertnoj dvorani Drago Gervais u Opatiji, po završetku natjecanja u večernjim satima biti će proglašenje rezultata i dodjela nagrada i priznanja
 2. Svečani defile orkestara održat će se u Rijeci u petak (27.04.) u 18 sati na riječkom korzu. Puhački rkestri sviraju pjesme po vlastitom izboru, potom, svi orkestri zajedno će svirati tri skladbe (Radetzky marsch, Show Time (Abel Lex ) i jedne lokalna pjesme). Također orkestri mogu povesti sa sobom na nastup i mažoretkinje Nakon prijave na natjecanje organizator je dužan poslati Partiture tih triju skladbi orkestrima.
 3. Prvi međunarodni sajam instrumenata i opreme za puhačke orkestre biti će održan u subotu (28.04) .u velikom holu nove koncertne dvorane Drago Gervais u Opatiji.

1. Natjecateljski dio

U natjecateljskom dijela nastupaju svi orkestri u pet navedenih kategorija (A,B,C,D,E) pred stručnim žirijem od pet članova s najmanje tri skladbe u trajanju od najviše 30 minuta. Orkestar može slobodno izabrati u kojoj će kategoriji po težini nastupiti na festivalu:

A) Visoka kategorija, B)Viša kategorija, C)Srednja kategorija, te omladinske D i E kategorije.

3.1. a) Orkestri koji se odluče za navedene kategorije A (visoka) B (viša) i C (srednja) i D i E omladinske kategorija izvode tri različite skladbe:

1.) Uvodnu skladbu
2.) Obavezna skladba
3.) Skladba po izboru

Obavezne skladbe za seniorske kategorije:
A) Visoki stupanj: Music for a Festival ( Philip Sparke ) Studio Music Company.
B) Viši stupanj: Festa Paesana (Jacob de Haan) De Haske Publishing BV.
C) Srednji stupanj: Legacy (James Swearingen) C. I. Barnhouse Company

Obavezna skladbe za omladinske kategorije
D) Viši stupanj: Thiemo Kraas: Cloud(iu)s…der Wolkenmann, Musikverlag Rundel.
E) Početni stupanj: A Joyful Journey ( Robert Sheldon ) Alfred Publishing Co.

Sve kompozicije možete naručiti kod dolje navedenih izdavača:

Musikverlag Abel
Uga 80, 6884 Damüls.
Österreich
Tel. +43 (05510) 3050
www.abel.at

Musikverlag Rundel
Untere Gewendhalde 27-29
88430 Rot an der Rot
Deutschland
Tel. +49 (08395) 94260
www.rundel.de

De Haske Publications BV
Businesspark Friesland-West
15, 8440 AS Heerenveen
Niederlande
Tel. +31 (0513) 65 30 53
www.dehaske.com

Redoslijed izvođenja obavezne i skladbe po izboru nije zadan, ali se prije izvođenja mora propisno najaviti žiriju. Uvodna skladba neće biti ocjenjena. Ta skladba mora biti ili koral ili marš visoke umjetničke vrijednosti. Izbor obavezne glazbe određuje kojoj će kategoriji orkestar pripadati. Skladba po izboru mora imati isti ili viši stupanj težine u odnosu na obaveznu glazbu. Obvezna glazba morala bi imati visoki stupanj glazbenog sadržaja. Instrumentalne ili vokalno solističke skladbe neće biti dopuštene.

Napomena:
Cijenu smještaja šaljemo vam na vaš upit. .Dirigent orkestra ima smještaj na festivalu Gratis.
Za orkestre iz Županija Primorsko – Goranske, Istarske i Zagrebačke ako se prijave samo za svečanu paradu i zajedničko muziciranje ne plaćaju kotizaciju za taj dio festivala kao i za dolazak na sajam instrumenata i opreme za puhačke orkestre u subotu (28.04) u novootvorenoj koncertnoj dvorani Drago Gervais u Opatiji. 
Svi članovi orkestara dobivaju festivalsku knjižicu za uspomenu. Kotizacija za natjecanje na festivalu / za kategorije A B C D i E) po jednom orkestru iznosi 1600 kuna.

Puhački orkestri koji dolaze na sam dan natjecanja (u subotu) mogu zajedno objedovati s drugim orkestrima u Opatiji, cijena ručka i večere po osobi sveukupno iznosi 170 kuna.

Na vaš upit šaljemo Vam prijavnicu za natjecanje i druge informacije

Srdačan glazbarski pozdrav

email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www blasmusikfestival.net (Mitteleuropa Blasmusikfest 2018 Opatija)