• Slide 2

  Grad Opatija

 • Slide 8

  Hotel Uvala Scot, Kraljevica

 • Slide 6

  Hotel Kvarner

 • Riječki Korzo
 • Slide 11
  Hotel Kvarner - Dvorana Kristal
 • Slide 12
 • Slide 13

MBF logo 2020

brosura2018Preuzmite festivalsku brošuru 2018.

Pozivnica

pozivnica baner

Poštovani seniorski i omladinski orkestri,

Pozivamo Vas na 11. međunarodno natjecanje puhačkih orkestara „Mitteleuropa Blasmusikfest 2020 " koje će se održati od 07. 04. - 10. 04. 2020 u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarneru u Opatiji, dok će biti u gradu Rijeci (europski grad kulture 2020 ) održana svečana parada puhački orkestra i zajedničko sviranje triju kompozicija na čuvenom riječkom Korzu Svi puhački orkestri i njihovi pratitelji iz daljih mjesta Hrvatske i inozemstva bit će smješteni u hotelu Uvala Scott u Kraljevici, 4 km od Zračne luke Rijeka.

Cilj međunarodnog natjecanja je povećanje kvalitete amaterskog rada, razvijanje međusobne suradnje puhačkih orkestara i popularizacija puhačke glazbe u Hrvatskoj i regiji srednje Europe i šire. Orkestri iz drugih dijelova svijeta također se mogu prijaviti na natječaj.
Orkestri će se natjecati u tri kategorije seniora (A, B, C) i dvije kategorije mladih (D i E) prema stupnju težine izvedbe.

Program Mitteleurope Blasmusikfest 2020

Program festivala se sastoji iz dva dijela:

 1. Natjecateljski dio (u tri seniorske kategorije i dvije omladinske kategorije) u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji.
 2. Svečani defile svih orkestara održat će se u Rijeci na poznatoj gradskoj šetniciriječkom korzu. Orkestri sviraju pjesme po vlastitom izboru, nakon toga, svi orkestri zajedno će svirati tri skladbe (Radetzky marsch, Show Time (Abel Lex ) i Serenadu o Opatiji). Organizator je dužan poslati Partiture tih triju skladbi nakon registracije orkestra na natjecanje.

1. Natjecateljski dio

U natjecateljskom dijela nastupaju svi orkestri u pet navedenih kategorija (A,B,C,D,E) pred stručnim žirijem od pet članova s najmanje tri skladbe u trajanju od najviše 30 minuta. Orkestar može slobodno izabrati u kojoj će kategoriji po težini nastupiti na festivalu:

A) Visoka kategorija, B) Viša kategorija, C) Srednja kategorija, te omladinske D i E kategorije.

Orkestri koji se odluče za navedene kategorije A (visoka) B (viša) i C (srednja) i D i E omladinske kategorija izvode tri različite skladbe:

1.) Uvodnu skladbu
2.) Obavezna skladba
3.) Skladba po izboru

Obavezne skladbe po kategorijama:

Kategorije seniori
A) - Stupanj težine 4.5 / 5 - Philip Sparke - Sinfonietta br. 4 - Anglo Music
www.bandmusicshop.com
B) - Stupanj težine 3.5 / 4 - Franco Cesarini - Slike grada - Mitropa Music
www.bandmusicshop.com
C) - Stupanj težine 2.5 / 3 - Jacob de Haan - Ministarstvo vjetrova - De Haske Music
www.bandmusicshop.com

Kategorije za mlađe puhačke orkestre
D) - Stupanj težine 2 / 2.5 - Luciano Feliciani - Stara američka pjesma - Scomegna Glazbena izdanja
www.scomegna.com
E) - Stupanj težine 1,5 / 2 - Fritz Neubock - Checkpoint - Rundel Verlag
www.rundel.de

Redoslijed izvođenja obavezne i skladbe po izboru nije zadan, može biti zamijenjen pri izvođenju no mora biti prije nastupa propisno najavljen žiriju. Uvodna skladba neće biti ocjenjena, ona se samo izvodi za zagrijavanja orkestra pred ocjenjivanje obavezne i skladbe po izboru..
Izbor obavezne glazbe određuje kojoj će kategoriji orkestar pripadati.
Skladba po izboru mora imati isti ili viši stupanj težine u odnosu na obaveznu glazbu.
Ta skladba mora biti ili koral ili marš visoke umjetničke vrijednosti. Instrumentalne ili vokalno solističke skladbe neće biti dopuštene na natjecanju.
Kotizacija za festival za kategorije A, B, C D i E iznosi 1750 kuna po orkestru. Svi sudionici festivala dobiti će festivalsku brošuru sa slikama svojih orkestara i kompozicijama te kratkim opisom orkestra.
Smještaj puhački orkestara sa njihovom pratnjom je u hotelu Uvala Scott u Kraljevici a po potrebi sa višim cijenama i u Hotelima Jadran u Rijeci.
Molimo vas, za organizacijska pitanja (prijavnicu za natjecanje, smještaj u hotelu Uvala Scott i druga organizacijska pitanja kontaktirate nas na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za glazbena pitanja u svezi natjecanja kontaktirajte žiri natjecanja:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.blasmusikfestival.net (Mitteleuropa Blasmusikfest 2020. Opatija.

Opatijski biser Jadrana! Rijeka - Europski grad kulture 2020.godine!